Δραστηριότητες

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ

  • Άντληση νερού από την ατμόσφαιρα με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
  • Ανάπτυξη κατάλληλων μυκόρριζα για την αντικατάσταση των ανόργανων λιπασμάτων καταπολεμώντας τη διάβρωση και την υποβάθμιση του εδάφους.
  • Πιλοτικά, επιστημονικά, πειραματικά σύνθετα έργα αναδάσωσης στην έρημο.


97% του νερού στον πλανήτη είναι αλμυρό. 


Μόνο το 3% είναι πόσιμο και δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στην γεωργία.
2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη έχουν έλλειψη πόσιμου νερού.
Στη γεωργία οι γεωτρήσεις για να πάρουν τα υπόγεια νερά, χαμηλώνουν την στάθμη των υπόγειων υδάτων προκαλώντας την υποβάθμιση του εδάφους και σταματούν τα τρέχοντα ύδατα στην επιφάνεια.


Ο μόνος δραστικός τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού είναι να το εξάγουμε από την ατμόσφαιρα, συμπυκνώνοντας την υγρασία αυτής με την βοήθεια αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Η ατμόσφαιρα είναι μια τεράστια πηγή που περικλείει όλη την υδρόγειο σφαίρα και είναι αστείρευτη διότι όταν εμείς παίρνουμε μέρος της υγρασίας της αυτή φέρνει άλλη από τους ωκεανούς.

Η AZA αναπτύσσει έρευνες και πειράματα σε αυτή τη κατεύθυνση, εξαγωγής νερού από την ατμόσφαιρα με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας και σας προσκαλεί να συμβάλλετε σε αυτό.


Για 400 εκατομμύρια χρόνια οι συμβιωτικοί οργανισμοί αποκαλούμενοι μυκόρριζα, ζουν μαζί με τα φυτά σε στενή συνεργασία. Αυτά προσκολλιούνται στις ρίζες του φυτού, παίρνουν από αυτά φως για να επιβιώσουν και σε αντάλλαγμα λιώνουν ανόργανα υλικά του χώματος δημιουργώντας ωφέλιμα συστατικά για το φυτό, βοηθώντας το ταυτόχρονα να το απορροφήσει.

Επιπλέον αυτά βελτιώνουν τις κολλοειδείς ιδιότητες του εδάφους και προχωρώντας με τις ρίζες διασπείρονται σε όλο το χώρο που καταλαμβάνουν οι ρίζες όπου επίσης κρατάνε το νερό της βροχής για μελλοντική χρήση από το φυτό. Φαίνεται ότι κάθε φυτό προτιμά ορισμένα μυκόρριζα για να δώσει άριστα αποτελέσματα και η ΑΖΑ ερευνά πάνω σε αυτό το πεδίο.


Διαφοροποιώντας τις διαστάσεις του συστήματος φύτευσης SAFE TREE μπορούμε να αποθηκεύσουμε μικρές ή μεγάλες ποσότητες νερού κάτω από το κάθε φυτό.

Τα ευεργετήματα του συστήματος SAFE TREE προς το νεοφυτευμένο φυτό αλλάζουν ανάλογα με το βάθος του.Η AZA πειραματίζεται υλοποιώντας πιλοτικά έργα στην έρημο, αλλάζοντας τις δυο παραπάνω παραμέτρους ώστε να μπορεί να επιβιώσει και να μεγαλώσει το δένδρο χωρίς καθόλου πότισμα έστω και αν η ετήσια βροχόπτωση είναι πολλή χαμηλή 40 με 100 mm.

Επικοινωνηστε Μαζι Μας

  • Ιερά Οδός 294, 12243 Αιγάλεω Αττική Ελλάδα
  • Tel.:+30 2104251030